A kényelmes vásárlási élmény érdekében sütiket (cookie) használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, valamint webáruházunk forgalmának statisztikai elemzéséhez. Az Adatkezelési tájékoztatónkban megnézheted a sütik használatának részletes leírását.  A sütikkel kapcsolatos beállításaidat a későbbiekben bármikor módosíthatod a láblécben bal oldalon található Fogaskerék ikonra kattintva.

Menü

8 részes univerzális kekszpecsét szett

Ár:
4.990 Ft
Elérhetőség: 7 db raktáron
Cikkszám: 28858000
Jelöld be azokat a kiegészítőket, amiket még kosárba szeretnél tenni!
Celofán zacskó, tasak 10,5 x 18 cm Celofán zacskó, tasak 10,5 x 18 cm
19 Ft
Menny.:db

Leírás

8 részes univerzális kekszpecsét szett

 

  • 8 részes univerzális kekszpecsét szett1 db bükkfa pecsétnyomó
  • 6 db 7 cm átmérőjű ÉLELMISZERBARÁT szilikonból készült “fej” a bükkfa pecsétnyomóhoz, 6 különböző motívummal
  • 1 db 7 cm átmérőjű fém hullámvonalas kekszforma kivágó (kekszszaggató)

 

Karácsonytól-karácsonyig, az év 365 napjára: 6 nagy kekszpecsét – 6 különböző alkalomra, egy szettben. Kekszhez, marcipánhoz, fondanthoz, gyurmához, papírra.

 

Az első pillanattól tudtam, hogyha egyszer lesz webáruházam, abban biztosan helyet kap a kekszpecsét. Hogy miért? Mert egyszerűen imádom. Annyira izgalmas, annyira élvezetes és annyira változatos a végeredmény. Kedves és finom gasztroajándék.

 

A német Rayher cég kekszpecsét szettjével egész évben gyárthatod a finomabbnál-finomabb kekszeket születésnapra, karácsonyra, köszönetképpen, reggelire, de igazából alkalom sem kell, mert ott a :-) és a “Home Made With Love” is.

 

OKOS ÖTLET - Univerzális kekszpecsét

 

A szett univerzális, egy igazi mindentudó. Nemcsak “dombornyomásra” alkalmas, hanem bélyegzésre is. Sűrű ételfestékkel a kekszek tetejét megbélyegezheted. Élelmiszerbarát szilikonból és élelmiszerbarát rozsdamentes acélból készült. De ha ez még nem elég, marcipánhoz, fondanthoz, gyurmához és papírra is használhatod.

 

Klassz gasztroajándék bármilyen alkalomra, de igazából a Rayher kekszpecsét szettjével nincs is szükséged alkalomra. 

 

Kekszpecsét használata

 

A bükkfa pecsétnyomóra kell felhelyezni azt a szilikon mintát, amelyikkel dolgozni szeretnél. Első használat előtt, és minden használat után mosogatószeres meleg vízzel kell megtisztítani a szilikon fejeket és a kekszszaggatót. Tisztítás előtt mindig el kell távolítani a szilikon fejet a bükkfa pecsétnyomóról. A kekszpecsét használatának pontos leírását alább a kekszreceptnél találod.

 

Keksz recept a Rayhertől - A kekszpecsét dobozáról...

 

Hozzávalók a keksz tésztához:

  • 250 g hideg liszt (előre hűtsd le a hűtőben)
  • 125 g hideg vaj
  • 125 g cukor
  • 1 db vanília rúd vagy 2 csom. vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • ízlés szerint citromhéj

Elkészítés:

  1. Keverd össze a hozzávalókat, majd folpackba tekerve tedd be a hűtőbe min. 1 órára. Nagyon fontos, hogy a tészta hideg legyen. Az sem baj, ha több időt pihen a hűtőben.
  2. Miután kivetted a hűtőből a hideg tésztának nem szabad ragadnia, mert akkor kell még hozzá egy kicsi liszt.
  3. Melegítsd elő a sütőt 175° C fokra.
  4. Nyújtsd ki a tésztát kb. 5 mm vastagságúra liszttel megszórt nyújtólapon.
  5. Helyezd a belisztezett, neked tetsző szilikon fejet a pecsétnyomóra és nyomd bele a tésztába. Pecsételd meg a kinyújtott tésztát úgy, hogy a pecsétminták között 2-3 cm-es helyet hagysz.
  6. Fogd a belisztezett kekszszaggatót és szaggasd (vágd) ki a pecsétmintákat. Ha van rá módod, hogy szaggatás előtt a már megpecsételt tésztát visszatedd a hűtőbe, úgy nyújtólapostól, ahogy van, akkor érdemes megtenni, mert könnyebb lesz a tészta szaggatása, kevésbé fog deformálódni a hideg, keményebb tészta.
  7. A kiszaggatott kekszeket helyezd sütőpapírral kibélelt sütőlapra 1-2 cm-es távolságban egymástól, és helyezd a sütőlapot az előmelegített sütő középső rácsára. 12-15 perc alatt megsül a tészta. Nem kell megbarnítani, csak ha úgy szereted. Vedd ki a kekszeket és rácson hagyd kihűlni.

Sajnos eddig még nem volt időm kipróbálni a kekszpecsét gyártójának kekszreceptjét, amit a doboz hátulján elhelyeztek, de bízva a német szakértelemben, közzétettem ajánlásukat. Remélem nem fogsz csalódni.

Tipp:

  1. Ha fém sütisdobozba teszed az elkészült kekszeket, akkor sokáig ropogós marad.
  2. A keksztészta szabadon ízesíthető, fűszerezhető az alkalomnak megfelelően. Tehetsz bele fahéjat, kakaót, kókuszreszeléket, gyömbért, mézeskalács fűszerkeveréket, narancshéjat, de akár levendulavirágot vagy rózsaszirmot is. Ahogy szereted, ízesítsd szabadon. Akár két részre is veheted a keksztésztát, és akkor két különböző ízű (színű) kekszed lesz, pl. kakaós és nem kakaós. Kellemes kísérletezést.

 

Ajándék csomagolás

 

Az elkészült gasztroajándékot többféle módon, az alkalomhoz illően csomagolhatod. Teheted fém sütisdobozba, hogy megőrizd a kekszek ropogósságát. Csomagolhatod egyesével celofán zacskókba vagy akár több kekszet talpas celofán zacskóba. És ne felejtkezzünk el a nagy kedvencemről, a papírzacskóról sem, amit ízlésed szerint dekorálhatsz és nagy méret és színválasztékban megtalálsz gasztroajándék webáruházamban.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés