Adatkezelési tájékoztató2018-06-04T08:21:46+00:00

Adatkezelési tájékoztató

https://www.gasztrokreativ.hu/

Hatályos: 2018-05-25-től

Mikei ErikaSzia, Mikei Erika vagyok, a gasztroajándék webáruház megálmodója, 3 gyermekes anyuka. Én szolgállak ki, nekem írsz, velem beszélsz, és ami ezen az oldalon a legfontosabb: az adataidra is én vigyázok ♥

Készítettem neked egy adatkezelési tájékoztatót, amit igyekeztem a lehető legérthetőbben megfogalmazni, a legkevesebb jogi blablával. Olvasd át, hogy pontosan tudd, milyen adatokat gyűjtünk, hogyan használjuk fel azokat és milyen lehetőségek állnak rendelkezésedre, milyen jogaid vannak.

Adatkezelést önkéntes hozzájárulásod vagy törvényi felhatalmazás alapján végzünk. Önkéntes hozzájárulásod esetén bármikor kérhetsz tájékoztatást a kezelt adatok köréről, felhasználásának módjáról. Bármikor visszavonhatod hozzájárulásod, kivéve amikor jogszabályi kötelezettség alapján folytatnunk kell az adatkezelést, például a számlákat 8 évig meg kell őriznünk.

Az adatfeldolgozóknak továbbított adatokról nyilvántartást vezetünk. Az adattovábbításról szóló nyilvántartás tartalmazza az adattovábbítás címzettjét, módját, időpontját, valamint a továbbított adatok körét.

Amennyiben nem a saját személyes adataidat adod meg, úgy a Te kötelességed az érintett hozzájárulásának beszerzése. Például abban az esetben is, amikor egy megrendelés kapcsán, kiszállítási címként nem a saját címedet, elérhetőségedet adod meg, mert egy ismerősöd címére kéred a csomagodat.

Ha valamit nem értesz, kérdezz bátran! Igyekszem minél hamarabb, de 2 munkanapon belül mindenképpen válaszolok. Kérdéseidet, észrevételeidet a következő elérhetőségeken várom: erika@gasztrokreativ.hu vagy 0620-385-1048.

Adatkezelő megnevezése

Adatkezelő

Az adatkezelés alapjául szolgáló jogszabályok

  • Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről
  • 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (a továbbiakban: „Infotv.”)
  • 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről
  • 2016. évi CXXX. törvény a polgári perrendtartásról
  • 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
  • 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól

Megrendelésedhez kapcsolódó adatkezelések: megrendelés, számlázás, kiszállítás

Amikor webáruházunkban vásárolsz különböző személyes adatokat kérünk tőled, hogy:

  • teljesíteni tudjuk megrendelésed,
  • ki tudjuk állítani megrendelésedről a számlát,
  • futárszolgálat igénybevételével ki tudjuk küldeni a csomagodat.

A megrendelésed feldolgozásakor felhívlak telefonon, hogy egyeztessem veled csomagod kiszállításának napját.

A megadott e-mail címedre nem küldök hírlevelet, csak ha a megrendelés leadásakor ehhez külön hozzájárulsz. Én sem szeretem a kéretlen leveleket, így én sem küldök! Viszont automata rendszerüzenetek fogsz kapni, amik a megrendelés teljesítéséhez elengedhetetlenek, pl. rendelés visszaigazoló e-mail, kiszállítás napját közlő e-mail a futárszolgálattól…

Amikor megrendelésedet átutalással teljesíted, akkor az összesített bankszámlakivonaton, amit minden hónapban a K&H Banktól megkapok, a neved mellett, a bankszámlaszámod is szerepel. Ebben az esetben én csak adatfeldolgozó vagyok. A bankszámlán lévő átutalási adataid nem kerülnek felhasználásra, feldolgozásra, rögzítésre semmilyen formában. A bankszámlakivonat számviteli bizonylat, így azt átadom a könyvelőnek, 8 évig meg kell őriznem kötelezően a Sztv. 169. § (1)-(2) bek alapján, jogi kötelezettség.

A megrendeléskor megadott szállítási adataidat (név, cím, e-mail cím, telefonszám) a kiszállító cég által biztosított feladó program tárolja az én számítógépemen, hogy egy esetleges későbbi szállítás esetén ne kelljen mindent újra beírnom. Ehhez csak én férhetek hozzá, az én munkámat könnyíti meg. Kérheted szállítási adataid törlését a feladó rendszerből, amit 2 munkanapon belül törlök. Az adatokat csak csomagfeladási célra használom.

Az adatkezeléshez adott hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod, és kérheted adataid törlését az erika@gasztrokreativ.hu e-mail címen. A kiállított számlát kötelezően 8 évig meg kell őriznünk, Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján, így erre nem vonatkozik a törlési kötelezettség!

A kezelt adatok köre, az adatkezelés célja, jogalapja, időtartalma, adattárolás helye és az adatok továbbítása

Regisztrációhoz kapcsolódó adatkezelés

A regisztráció önkéntes, nem kötelező, vásárolni regisztráció nélkül is tudsz webáruházunkban. A regisztráció kényelmesebbé, gyorsabbá teszi a következő rendelésed, mert nem kell újra megadnod a rendeléshez szükséges név és cím adataidat.

Az adatkezeléshez adott hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod, és kérheted fiókod és adataid törlését az erika@gasztrokreativ.hu e-mail címen.

A kezelt adatok köre, az adatkezelés célja, jogalapja, időtartalma, adattárolás helye és az adatok továbbítása

E-mail címen keresztüli kapcsolatfelvételhez kapcsolódó adatkezelés

Amikor e-mailt küldesz nekem az erika@gasztrokreativ.hu e-mail címre, akkor hozzájutok e-mail címedhez, nevedhez és esetlegesen egyéb személyes adataidhoz. Az általad megadott személyes adatokat önkéntes hozzájárulásod alapján kezelem az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban, hozzájárulásod visszavonásáig. A levelezés lezárását követő 90 napon belül, személyes adataidat törlöm, kivéve, ha valamilyen törvényi kötelezettség miatt, ezt nem tehetem meg. Az adatkezelés célja kérdéseid megválaszolása.

Telefonon keresztüli kapcsolatfelvételhez kapcsolódó adatkezelés

A honlapra kihelyezett telefonszám felhívása során hozzájutok a telefonszámodhoz és megtudom a nevedet is. Az általad megadott személyes adatokat önkéntes hozzájárulásod alapján kezelem az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban. A számodat nem mentem el, neved sem kerül feljegyzésre. Az adatkezelés célja kérdéseid megválaszolása.

Hírlevél /eDM küldéshez kapcsolódó adatkezelés

Ne félj feliratkozni hírlevelemre / eDM levelemre, mert bármikor leiratkozhatsz a minden egyes levélben megtalálható leiratkozó link segítségével vagy az erika@gasztrokreativ.hu e-mail címen. Leiratkozásod következtében e-mail címed azonnal törlésre kerül, így nem fogsz tőlem több levet kapni.

Érdemes feliratkoznod, mert megosztok veled gasztroajándék tippeket, tanácsokat, recepteket. Küldök ajándékba gasztroajándék listákat, amik megkönnyítik az ajándékozást. Értesülhetsz az esetleges akciókról, játékokról. Leveleimben partnereink reklámjait is elhelyezem, de az adataidat nem adom át, nem továbbítom!

A kezelt adatok köre, az adatkezelés célja, jogalapja, időtartalma, adattárolás helye és az adatok továbbítása

Közösségi oldalakhoz kapcsolódó adatkezelés: Facebook/Pinterest

Webáruházunk, termékeink, blogbejegyzéseink, akcióink, híreink népszerűsítésére közösségi oldalakat, csoportokat használunk. 

Amikor a pinterest / facebook oldalamon vagy csoportomban, webáruházamban “lájkolsz”, hozzászólsz, megosztasz, akkor hozzájutok a nevedhez, az adott közösségi oldalon beállított nyilvános profilképedhez. Ezen személyes adataidat az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban önkéntes hozzájárulásod alapján kezelem, azáltal, hogy “lájkolsz”, hozzászólsz, megosztasz. 

Hozzájárulásod visszavonását oldalaink “lájkolásának” megszüntetésével, hozzászólásaid törlésével teheted meg. Facebook csoport esetén a hozzászólásaid törlésével és a csoportból való kilépéssel teheted meg, ekkor személyes adatkezelésünk is megszűnik.

További adatkezelések

Amikor további adatkezelést szeretnék végezni, akkor előzetesen tájékoztatlak az adatkezelés lényeges körülményeiről (adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja, az adatkezelés célja, a kezelt adatok köre, az adatkezelés időtartama, az adattárolás helye, adatok továbbítása).

Ha a hatóságok törvényesen, írásban személyes adatokat kérnek tőlem, azt teljesítenem kell. Az adattovábbításokról az Infotv. 15. § (2)-(3) bekezdésével összhangban nyilvántartást vezetek (mely hatóságnak, milyen személyes adatot, milyen jogalapon, mikor továbbítottam), amelynek tartalmáról kérésedre tájékoztatást nyújtok, kivéve, ha a tájékoztatását törvény kizárja.

Weboldalamon használt sütik

A sütik (cookie) betűkből és számokból álló információcsomagok, amiket általában a honlapok a böngésződnek küldenek el azzal a céllal, hogy elmentsenek bizonyos beállításokat, megkönnyítsék a honlap használatát, névtelen statisztikai információkat gyűjtsenek. A sütik nem tartalmaznak személyes információkat, és nem alkalmasak az egyéni felhasználó azonosítására. Vannak olyan sütik, amik a honlap bezárása után megszűnnek, de vannak olyanok is, amik hosszabb időre tárolásra kerülnek a számítógépeden.

Ha nem szeretnél sütiket, akkor a látogatásaid során korábban elhelyezett sütiket törölheted, illetve a böngésződ beállításával le is tilthatod az újabbakat. Ezeket a beállításokat neked kell elvégezned a böngésződben, útmutatót itt találsz:

Cookie-k és webhelyadatok kezelése Chrome-ban
Információ a sütikről Firefox-hoz
Cookie-k kezelése Internet Explorerben

Az oldalamon használt sütik listája

A gasztrokreativ.hu oldalain kétféle sütifajtával dolgozunk. Vannak a feltétlenül szükséges sütik, ilyenek pl. a bevásárlókosárhoz szükséges sütik, és vannak a statisztikai sütik, amik anonim módon információt gyűjtenek az oldalamon történő böngészésről, ezek eredményeként születnek a statisztika kimutatások, erre használom a Google Analytics szolgáltatását. A statisztikai sütik engedélyezésével segíted a munkámat. Mivel személyesen nem találkozunk, nem kapok tőled információt arról, hogy mi érdekel, mit olvastál el az oldalamon. Ezek a névtelen statisztikai sütik, viszont összesítve megmutatják nekem, hogy például mely oldalakat olvastátok a legtöbben, így tudok számodra érdekes, hasznos blogbejegyzéseket készíteni.

Feltétlenül szükséges sütik

feltétlenül szükséges sütik

Statisztikai sütik

statisztikai sütik

Az adatok megismerésére jogosultak köre

Nincsenek alkalmazottaink. A megadott személyes adatokhoz férjem Mikei János és én, Mikei Erika férhetünk hozzá, illetve az alább felsorolt adatkezelők feladataik ellátása érdekében.

Az adatfeldolgozók

A személyes adatokat a következő adatfeldolgozók részére adunk át:

Tárhelyszolgáltató

  • László Tamás ev.: 2481 Velence, Rákóczi utca 22.
  • Elérhetőségei: 06-20- 349-6665; hello@laszlotamas.info

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján a www.gasztrokreativ.hu weboldal tárolását végzi szerverén, a személyes adatokat a szerver adatbázisában. Hozzáfér a honlap teljes tartalmához és levelezőrendszeréhez.

Futárszolgálat

  • Magyar Posta Zrt. (MPL – Magyar Posta Logisztika Futárszolgálat)
  • Székhelye: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.
  • Elérhetőségei: 06-1-767-8282, ugyfelszolgalat@posta.hu

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru kiszállításában. Ennek során az Adatfeldolgozó a vevő nevét, címét, e-mail címét és a telefonszámát a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezelheti, ezt követően haladéktalanul törli.

Online számlázás

  • KBOSS.hu Kft. (www.szamlazz.hu)
  • Székhelye: 2000 Szentendre, Táltos utca 22/b
  • Elérhetősége: info@szamlazz.hu

Az adatkezelő a számlák kiállítását a szamlazz.hu szolgáltatással végzi. Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján a megrendelt termékek számlázásának technikai hátterét biztosítja, és a számlák tárolását végzi a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamig, ezt követően haladéktalanul törli. Az adatfeldolgozó hozzá fér a számlákhoz, a számlákon lévő személyes adatokhoz: számlázási név, számlázási cím.

Könyvelés

  • Kontúr 3 Kft.
  • Székhelye: 2462 Martonvásár, Széchenyi u. 34.
  • Elérhetősége: 06-20-364-8855; kontur3@t-online.hu

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a számviteli bizonylatok könyvelésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően haladéktalanul törli.

Online hírlevélküldés

  • Hírlevélküldés: A ListaMester online hírlevélküldő szolgáltatás üzemeltetője biztosítja
  • Név: Bithuszárok Számítástechnikai és Szolgáltató Betéti Társaság (BITHUSZÁROK BT.)
  • Székhely: 2051 Biatorbágy, Damjanich utca 8.
  • Képviselő neve: Mizera Ferenc ügyvezető
  • Cégjegyzékszám:  13-06-065996
  • Statisztikai számjel: 21158218-7220-212-01
  • Adószám: 21158218-2-13

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a hírlevelek kiküldésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és e-mailcímét a hírlevélküdéshez szükséges mértékben kezeli, az érintett kérésére azt haladéktalanul törli.

Adatbiztonsági intézkedések

Megfelelő biztonsági intézkedésekkel gondoskodom arról, hogy személyes adataidat védjem a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

A laptopomra jelszó megadása után lehet belépni, melyet tűzfal, és folyamatosan frissített vírusölő program véd. Telefonom és a WiFi is jelszóval védett. Weboldalam esetén is mindent megteszek azért, hogy illetéktelenek ne törjék fel, SSL titkosítást is alkalmazok. Iratmegsemmisítő használok. Az ingatlan távfelügyeletes riasztórendszerrel van védve.

Az adatkezelés során Téged megillető jogok

A tájékoztatás kéréséhez való jog

Az erika@gasztrokreativ.hu e-mail címen keresztül, írásban tájékoztatást kérhetsz arról, hogy: milyen személyes adataidat, milyen jogalapon, milyen adatkezelési cél miatt, milyen forrásból, mennyi ideig kezeljük. Illetve, hogy kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adataihoz biztosítottam hozzáférést vagy kinek továbbítottam a személyes adataidat.

A tájékoztatást a lehető legrövidebb idő alatt, de legfeljebb 30 napon belül, az általad megadott e-mail címre megküldöm.

Az adatok helyesbítéséhez való jog

Az erika@gasztrokreativ.hu e-mail címen keresztül, írásban kérheted, hogy módosítsam valamely személyes adatodat (például bármikor megváltoztathatod az e-mail címed).

A kérelmedet a lehető legrövidebb idő alatt, de legfeljebb 30 napon belül teljesítem, és erről az általad megadott e-mail címre értesítést küldök.

Az adatok törléséhez való jog

Az erika@gasztrokreativ.hu e-mail címen keresztül, írásban kérheted személyes adataid törlését. A törlési kérelmedet abban az esetben utasítom el, ha jogszabály vagy valamely belső szabályzatunk a személyes adatok további tárolására kötelez, például a számlázással kapcsolatosan. Amennyiben nincs ilyen kötelezettség, akkor kérelmedet a lehető legrövidebb idő alatt, de legfeljebb 30 napon belül teljesítem, és erről az általad megadott e-mail címre értesítést küldök.

Az adatok zárolásához való jog

Az erika@gasztrokreativ.hu e-mail címen keresztül, írásban kérheted személyes adataid zárolását. A zárolás addig tart, amíg az általad megjelölt indok szükségessé teszi az adatok tárolását.

A tiltakozáshoz való jog

Az erika@gasztrokreativ.hu e-mail címen keresztül, írásban tiltakozhatsz személyes adataid kezelése ellen, ha a személyes adataidat közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljából továbbítanám, felhasználnám.

Panasz – az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetőségeid

Adataidat a legnagyobb körültekintéssel kezeljük. Ha úgy érzed, hogy megsértettük az adatkezeléshez kapcsolódó jogaidat kérlek, először nekem jelezd az erika@gasztrokreativ.hu e-mail címen. Szinte biztos, hogy találunk Számodra kielégítő megoldást! Gyorsan, kényelmesen, időt rabló jogi hercehurca nélkül. Köszi a bizalmat ♥

Természetes fordulhatsz közvetlenül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz is, ahol vizsgálati eljárást kezdeményezhetsz (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu), ha szerinted megsértettük valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítettük valamely kérelmedet.

Továbbá jogellenes adatkezelés esetén polgári pert is kezdeményezhetsz ellenünk. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – a Te választásod szerint – a lakóhelyed szerinti törvényszék előtt is megindítható (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét az alábbi linken keresztül tekintheted meg: http://birosag.hu/torvenyszekek).

Adatkezelési tájékoztató módosítása

Jelen tájékoztató 2018. május 25-én lép hatályba. Megírásakor legjobb tudásom szerint figyelembe vettem a vonatkozó rendeleteket. Amint olyan új iránymutatások, állásfoglalások, részletszabályok válnak ismertté, amelyek miatt módosítanom kell, frissítem a tartalmat. Ha vállalkozásom tevékenységi köre változik, vagy új marketing eszközöket vezetek be, szintén frissítem a tájékoztatót. Az aktuális adatkezelési tájékoztatót folyamatosan megtalálod a weboldal felső menüjében, és a láblécben is.

2018.05.24. Mikei Erika