SÜTIPECSÉT HASZNÁLATA – 10+1 ARANYSZABÁLY

A SÜTIPECSÉT HASZNÁLATA – TITKOK, FORTÉLYOK

ROSSZ RECEPT = CSÚNYA KEKSZ

 

Sütipecsét használata – Első kekszsütésem alkalmával 3 különböző keksztésztával próbálkoztam egyszerre. Nagyon alaposan utána olvastam a témának, de ennek ellenére az egyik recept egyáltalán nem működött, a másik félig-meddig, a harmadik elsőre is tökéletes lett.

 

 


Itt látod a csúnya, de finom kekszeket 

 

Mindent pontosan ugyanúgy csináltam mindhárom esetben: egymás után kevertem be a különböző tésztákat, ugyanannyi ideig álltak a hűtőben, ugyanúgy pecsételtem, szaggattam, sütöttem… 

Rengeteg tapasztalatot nyertem. De nem nyugodtam. Az elsőre is működő receptet alapul véve újabb 4 adagot bekevertem, más-más ízesítéssel. És mind a négyből tökéletes kekszek születtek.

 

Sok-sok tapasztalatra tettem szert a tésztákkal, a sütipecsét használatával kapcsolatosan, amiket szeretnék veled is megosztani, hogy neked is elsőre sikerélményben legyen részed.

 

SÜTIPECSÉT HASZNÁLATA – 10+1 ARANYSZABÁLY

 

  1. A legfontosabb a MEGBÍZHATÓ RECEPT – sütés után is formatartó keksztészta
  2. Első alkalommal keverj be 3-4 különböző ízesítésű 1-1 adag tésztát, hogy garantált legyen a siker
  3. Formázás előtt néhány órára tedd a tésztát hűtőbe
  4. Alaposan lisztezd meg a gyúrólapot
  5. Mindnehol egyenles vastagságúra nyújtsd a tésztát
  6. Először pecsételj és csak UTÁNA szaggass
  7. A sütipecsétet is és a kiszúrót is lisztezd be
  8. Ne hagyd a gyúrólapon a tésztát, kiszúrást követően azonnal helyezd át a tepsire
  9. Hideg vagy max. langyos tepsire tedd a kiszaggatott kekszeket
  10. A kiszúrás utáni maradék tésztával nem érdemes kisérletezni, nem lesznek belőle szép kekszek, mert már nagyon meleg a tészta

+ 1 A kész kekszet töltheted krémmel, csokiba márthatod, mázazhatod + ízléses csomagolás

 

Rengeteg tapasztalatra tettem szert a pecsétes kekszek terén. Ha részletesebben is olvasnál róluk, illetve szükséged van egy sütés után is tökéletesen formatartó kekszreceptre, akkor kérd itt: sütipecsét recept

 

Élvezetes alkotást és jó kikapcsolódást!

Mikei Erika